Rahman

Ne každá nabídka, které se vám dostane, je tím, co byste měli využít. Ale jsou i weby, jejichž nabídky jsou prospěšné. A tento web je jedním z nich.

Jak na odlužení?


V české republice přibývá zadlužených lidí. Samozřejmě se většina z nich do problémů dostane vlastní vinou, ale může se stát, že to, co původně vypadalo jako malý problém nám přeroste přes hlavu a pak se ocitneme v takových problémech, které už nezvládáme. Chcete uvést příklad? Je jistě hloupé jezdit v hromadné dopravě bez platné jízdenky, ale může se vám to někdy stát i z hlouposti, že máte vybitý mobil a zapomněli jste peněženku doma. Pokud nezaplatíte revizorovi na místě, což nemůžete, když nemáte peněženku, tak jde váš případ k řešení Dopravnímu podniku a k vaší pokutě se začnou nabalovat další poplatky a tím cena vašeho dluhu narůstá.

milostivé léto

Pokud nezaplatíte do 30ti dnů, dostane váš případ exekutor a cena vaší platby opět naroste. Z původní pokuty se tak stává částka, kterou už skutečně můžete mít problém zaplatit. Takovýchto dlužníků, nejen za jízdy na černo, ale také za neplacení poplatků za odpady vašemu městu apod. je spoustu, a přitom původní částky nemusely být nijak závratné, jen vlastní hloupostí je lidé nezaplatili. Ale co teď s tím? A proto stát přišel s řešením a vznikla už několikátým rokem akce zvaná milostivé léto. Milostivé léto vám neodpustí celou dlužnou částku, ale může ji snížit na původní částku, kterou jste jako pokutu dostali.

milostivé léto

Není to ale zase tak jednoduché, musíte si to vyřídit, a to chce vyplnit formuláře a podat si žádosti na příslušná místa. Nevíte si rady s milostivým létem, ale chtěli byste se zbavit svých dluhů? V první řadě si musíte zjistit kde jaké dluhy máte. Může to být vaše město, dopravní podnik nebo zdravotní pojišťovna. Měli byste mít přehled o své finanční situaci, a hlavně musíte ji řešit. Zjistíte-li, že máte někde dluh, musíte si v rámci milostivého léta u té organizace, kde dlužíte, zažádat o odpuštění penále a exekučních poplatků. Zároveň musíte splatit původní dlužnou částku. Hodně štěstí k životu bez dluhů.